Байи категоричен: Не исках повече да оставам на “Олд Трафорд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Някои футболисти приемат за даденост, че ще са титуляри, а това отслабва отбора", обясни националът на Кот д'Ивоар.

Централният бранител на Манчестър Юнайтед Ерик Байи, който в момента е преотстъпен от “червените дяволи” на Олимпик Марсилия, изрази интересно мнение, че на “Олд Трафорд” дават огромно предимство на английските футболисти пред чуждестранните играчи.

Африканецът смята, че това не е правилно и за да има конкуренцията в Манчестър Юнайтед, всички състезатели трябва да получават равни шансове за изява.

“В този клуб трябва да се спре да се дава предимство на англичаните, за да могат всички да получават шансове. Необходимо е в съблекалнята да се създаде конкуренция. Винаги съм оставал с впечатлението, че националите на Англия са с предимство”, сподели Байи, цитиран от “Таймс”.

“Такова нещо не се случва в Челси или други клубове от Висшата лига. Някои футболисти приемат за даденост, че ще са титуляри, а това отслабва отбора. За щастие Ерик тен Хаг е човек с характер и се надявам, че ще успее да промени това”, продължи бранителят.

“Засякохме се с Тен Хаг, когато той беше дошъл, за да подпише договора си в края на миналия сезон. Даже вече си събирах нещата, когато той ме видя и говорихме. Обеща да даде шанс на всеки. Съгласих се да отида с тима на турне през лятото и той наистина спази обещанието си, но аз не исках да оставам повече в Манчестър. Искам да играя всяка седмица и да се чувствам важен. Надявам се да си върна увереността”, каза още Ерик Байи.