България преследва първа победа в Лига на нациите срещу Грузия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лъвовете" ще трябва да дадат максимума от себе си, за да надвият Грузия

Националният тим на България се изправя срещу Грузия тази вечер от 21:45 ч. на “Хювефарма Арена” във втория си мач от Лигата на нациите. Преди няколко дни направихме реми у дома срещу Северна Македония (1:1), така че днес ще преследваме първа победа в новото издание на турнира и нямаме право на грешка, ако искаме да се борим за първото място.

България спечели по категоричен начин последното си домакинство на този съперник. Преди по-малко от година българите сразиха опонента си с 4:1 в контрола на “Васил Левски”, като Тодор Неделев, Димитър Илиев, Спас Делев и Андреа Христов реализираха попаденията. Очаква се Неделев и Христов да бъдат сред титулярите в предстоящия мач в Разград. Иначе в исторически план, България има четири победи в шест срещи с Грузия, докато противникът е печелил само веднъж.

Грузинският тим влиза с повишено самочувствие в предстоящия мач след добри резултати напоследък. Надали някой се съмняваше, че Грузия ще победи Гибралтар на старта на Лигата на нациите, като успехът с 4:0 бе очакван. В края на миналата година обаче Грузия записа престижна победа у дома с 2:0 над Швеция и като гост с 2:1 над Косово. През март тази година грузинците надвиха Босна и Херцеговина в контрола. Грузия има пет победи и едно реми в последните си шест мача, така че България ще трябва да изиграе много силен мач, ако иска да спечели трите точки.