google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лъвовете" са непобедени в последните си осем мача, въпреки че шест от тях бяха равенства

България се изправя срещу Люксембург тази вечер от 19:00 ч. на стадион “Христо Ботев” в Пловдив в търсене на втора поредна победа у дома в Лига на нациите. Възпитаниците на Илиан Илиев влизат като фаворити в срещата, като техният съперник загуби и двете си срещи от старта на турнира.

Защитата на България е солидна в последните мачове, но българите ще се надяват, че победата им с 1:0 над Северна Ирландия последния път ще им помогне да завършат на върха в групата си в Лигата на нациите. След четири чисти мрежи в последните им шест мача, включително нулево равенство в Беларус в другия мач от турнира, “лъвовете” трябва да са уверени, когато се изправят срещу Люксембург в Пловдив в събота, тъй като техните опоненти не успяха да отбележат гол в пет от последните си шест мача.

Люксембург не са тотални аутсайдери, каквито бяха преди няколко години, но последните им резултати показват, че имат проблеми.  Гостите загубиха с 0:1 от Беларус на собствен терен в последната си среща – това беше четвърто поредно поражение за Люксембург. Тимът не се разписа в нито един от тези двубои и ще бъде успех, ако отбележи срещу България. Гостуващият тим обаче няма какво да губи, тъй като е без точка до момента и може да извлече само позитиви от срещата в Пловдив.

България не допусна гол в първите два двубоя в Лига на нациите и ще се надява тенденцията да се запази и в събота вечер. Победа ще ни направи големи фаворити за първото място в групата. Надяваме се Илиан Илиев и избраните от него футболисти да си свършат работата и да зарадват нацията с успех.