Барса с голяма заявка в ШЛ след разгром над Антверп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жоао Феликс се отличи с две попадения на сметката си при убедителното 5:0.

Испанският шампион Барселона, който е един от претендентите за трофея от Шампионската лига през този сезон, стартира участието си в най-престижния европейски турнир по повече от отличен начин.

Отборът, воден от клубната легенда Шави Ернандес, разгроми с 5:0 белгийския Роял Антверп в двубой от група “H” на надпреварата.

Първото попадение за каталунците реализира новото попълнение Жоао Феликс, който се разписа в 11-ата минута след асистенция на друг от новопривлечените през това лято Илкай Гюндоган.

Феликс имаше дейно участие и при втория гол на Барса в 19-ата минута, когато се отличи с ключов пас за точния изстрел впоследствие на централния нападател Роберт Левандовски.

Класическият резултат на таблото стана факт в 22-ата минута, след като Жел Батай от състава на гостите имаше нещастието да си отбележи автогол.

През второто полувреме паднаха още два гола на сметката на каталунците. Първият такъв дойде в 54-ата минута, а в негов автор се превърна талантливият Гави.

Португалският национал Жоао Феликс пък в 66-ата минута отбеляза за втори път в мрежата на Антверп, оформяйки крайното 5:0.

На 4 октомври Барселона ще гостува на Порто, а белгийският тим ще посрещне Шахтьор Донецк.

1:0 Жоао Феликс (11′)

2:0 Роберт Левандовски (19′)

3:0 Жел Батай 22′ (автогол)

4:0 Гави (54′)

5:0 Жоао Феликс (66′)

Съставите на двата отбора:

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Кристенсен, Балде, Кансело, Де Йонг, Гюндоган, Гави, Рафиня, Феликс, Левандовски

Роял Антверп: Бюте, Вайндал, Алдервейрелд, Кулибали, Баликуша, Вермеерен, Екеленкамп, Кейта, Муя, Янсен, Батай