Барселона е фаворит за подписа на звезда на Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунският гранд може да се подсили с Луис Диас

Медията Liverpool ECHO излиза с информация, че колумбийският нападател Луис Диас е в трансферните планове на Барселона. Каталунският гранд се стреми да подсили офанзивната част на състава си през летния трансферен прозорец. И каталунците водят в надпреварата за подписа на 27-годишния нападател на Ливърпул, ако той напусне мърсисайдския клуб.

Диас е важен играч за Ливърпул, откакто пристигна от на “Анфийлд” от тима на Порто през януари 2022 г. Въпреки че колумбийският национал имаше и трудни моменти последните две години и половина, той остава ключова фигура за мърсисайдския клуб.

27-годишният нападател допринесе за 18 гола в 51 изяви във всички състезания, като намери мрежата 13 пъти, като същевременно направи пет асистенции. Междувременно, въпреки непоследователните показвания на играча, акциите му на пазара са високи. Южноамериканският нападател е цел на доста отбори от Европа, включително и Пари Сен Жермен. Въпреки това, преминаване в Барселона е доста по-възможно, ако Диас си тръгне от Ливърпул това лято.

Интересът на Барселона към Луис Диас е обясним. Каталунският гигант иска да привлече ново крило на фона на несигурността около бъдещето на Рафиня и Феран Торес. По този начин Диас се очертава като важна трансферна цел за Барселона, като според информациите новият им треньор Ханзи Флик настоява за привличането на колумбийския национал.