Бензема изпреварва конкурентите за “Златната топка” тази година
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Меси и Роналдо въобще нямат шанс за приза, твърди "Екип"

Френският „Екип“, който издава списание „Франс футбол“, твърди, че основният фаворит за спечелване на „Златната топка“ тази година е звездата на Реал Мадрид – Карим Бензема.

През 2022 година има една ключова промяна при връчването на най-престижния индивидуален приз във футбола – наградата ще бъде дадена след приключването на сезона, а не в края на календарната година. Това означава, че представянето на футболистите на Мондиала в Катар няма как да бъде взето под внимание.

Изданието посочва, че Бензема се е откъснал пред останалите претенденти за наградата. Основните козове на френския национал са петте гола с екипа на „петлите“  и спечелването на Лига на нациите, както и евентуалната титла в Ла Лига. Освен това почти сигурно нападателят ще вземе приза за голмайстор в Испания този сезон (за момента Бензема има 24 гола, като вторият, третият, четвъртият и петият при стрелците са с по 10 попадения по-малко). Не бива да се пропускат и двата поредни хеттрика на французина в Шампионска лига – първият срещу ПСЖ, последван и от такъв срещу Челси в четвъртфиналите.

Сред основните конкуренти на Бензема за наградата е Садио Мане, който спечели Купата на африканските нации със Сенегал, и още е в борбата за всички трофеи с Ливърпул. Други имена, посочени от вестника са тези на Роберт Левандовски от Байерн (Мюнхен), Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен и Кевин де Бройне от Манчестър Сити.

Лионел Меси, който е печелил седем пъти отличието, както и петкратният победител в анкетата на “Франс Футбол” – Кристиано Роналдо, не са замесени тази година в битката за най-ценния индивидуален футболен приз.