Куртоа: Празнината от Бензема може да бъде запълнена
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Имаме Вини, Родриго и Хоселу, който е много добър нападател за нас, той е профилът играч, който нямахме. Мисля, че целият отбор трябва да запълни празнината, оставена от Бензема и може би други играчи ще трябва да се активизират като Валверде миналата година."

Тибо Куртоа даде коментар по повод настоящата ситуация в тима преди началото на шампионата в испанската LA Liga EA Sports. Той предполага, че напускането на Карим Бензема би могло да се покрие от актуалните нападателни футболисти, с които клубът разполага.

„Имаме Вини, Родриго и Хоселу, който е много добър нападател за нас, той е профилът играч, който нямахме. Мисля, че целият отбор трябва да запълни празнината, оставена от Бензема и може би други играчи ще трябва да се активизират като Валверде миналата година. Миналият сезон вкара 12, 13 или 14 гола, а сега може би трябва да вкара 20. Може би Винисиус и Родриго също ще трябва да вкарат повече голове, въпреки че не е задължително всеки мач да се печели с 3:0 или 4:0″, сподели белгиецът пред канадската медия „TLN TV“.

Относно това с какви очаквания ще започне кампанията, вратарят призна: „Искаме да надградим малко спрямо миналата година. Не мисля, че имахме лоша година, веднага щом започнахме, спечелихме Суперкупата на Европа и започнахме добре в лигата, но след Световното първенство не успяхме. Успяхме да запазим нивото си. Загубихме Суперкупата на Испания срещу Барселона и то не по най-добрия начин, след това загубихме много мачове в лигата“.

Той завърши, че „Ла Лига винаги задава тона през целия сезон. Шампионската лига може да ни помогне, но е различно“.