Бербатов обяви каква трябва да бъде цел №1 за Тотнъм през сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"В момента мисля, че отборът се нуждае най-много от трофей", смята българинът

Бившият футболист на Тотнъм Димитър Бербатов е на мнение, че цел №1 за „шпорите“ през този сезон трябва да бъде спечелването на трофей, който от 13 години убягва на лондонския тим.

Според българина приоритет за тима на Жозе Моуриньо трябва да бъде Купата на лигата („Карабао Къп“), където „шпорите“ се класираха за финал, а съперник за трофея ще бъде Манчестър Сити. Тотнъм загуби драматично с 4:5 от Евертън в надпреварата за ФА Къп, а на 18 февруари подновява участието си в Лига Европа, където ще спори с австрийския Волфсбергер. Във Висшата лига тимът се намира на 8-ото място с 36 точки.

“В момента мисля, че Тотнъм се нуждае най-много от трофей. През този сезон имат страхотната възможност да направят това, след като вече се класираха на финала за Купата на лигата. Да, препятствието в лицето на Манчестър Сити е голямо, но това е финал и в един финал никога не знаеш какво може да се случи. Последният път, когато Тотнъм спечели трофей, аз играх и вкарах. Челси бе големият фаворит в този мач, но ние изненадвахме всички. Така че сегашният отбор на Тотнъм има всички шансове. Един трофей ще бъде нещо страхотно за морала на целия състав, а Жозе ще докаже, че където и да отиде, трофеите идват с него. Точно от това имат нужда в момента.

Техният приоритет №1 трябва да бъде спечелването на Купата на лигата, защото от много дълго време имат нужда от такъв трофей. Мисля, че имат и достатъчно качества, за да се класират в топ 4, така че трябва да преследват и това”, коментира Бербатов.