google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гути е притеснен от предсказуемата и бавна игра на "белия балет"

Легендарният полузащитник на Реал Мадрид от близкото минало – Гути, не е доволен от представянето на “лос бланкос” през настоящия сезон. Гути е на мнение, че отборът на Карло Анчелоти играе бавно и предсказуемо, като в същото време отбеляза затрудненията с подаванията. Гути смята също, че Килиан Мбапе не се представя много добре след мечтания си трансфер на “Бернабеу”.

“Всички погледи са вперени в Мбапе, тъй като от него се очакваше наистина много. Летвата беше вдигната много високо. Мбапе не се представя добре и отборът не върви добре. Ако един тим не играе силно, е много трудно един играч да блесне. Това е реалността. Вижда се, че нещо в отбора не работи добре. Реал успява да запише победи, защото атакуващи му играчи са на много, много високо ниво. Реал Мадрид побеждава, но играта не е много добра”, каза Гути.

Бившият халф на “белия балет” коментира и напускането на Тони Кроос:

“Кроос напусна – той беше много ценен играч, който правеше подавания, които бяха различни от всички останали. Трябва да си смел, за да носиш екипа на Реал Мадрид. Не е достатъчно да играеш на фланга или в отбрана, човек трябва да има смелостта да направи нещо повече и това изискване трябва да бъде поставено към полузащитниците.”

“Реал Мадрид играе предсказуемо, бавно, изпитва затруднения с подаванията и не използва добре празните пространства. Всеки иска да играе повече с топката, а което не е никак лесно в съвременния футбол. Всеки, който се изправя срещу отбора този сезон, си представя, че играе финал”, добавя бившият национал на Испания.