google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Той има постоянно желание да играе, да чупи рекорди, да вкарва най-красивите попадения - разбираш защо той е такъв феномен", казва Луис Кастро

Бившият треньор на Ал Насър Луис Кастро приветства величието на Кристиано Роналдо и призна, че има “чиста съвест”, въпреки че не успя да спечели голям трофей в клуба.

Въпреки че работеше със звезден състав, включващ Роналдо, Садио Мане и Аймерик Лапорт, отборът на Кастро завърши втори през сезон 2023-24 в лигата, на 14 точки зад вечния съперник Ал Хилал. Доминацията на Жорже Жезус и Ал Хилал се простира отвъд лигата, като Ал Насър също претърпя поражения в Суперкупата на Саудитска Арабия и Кралската купа на шампионите срещу същия противник.

Разсъждавайки за периода си в Ал Насър, Кастро отбеляза силата на Ал Хилал и сравни ситуацията с вечното съперничество между Реал Мадрид и Барселона.

“Чувствам, че нещата щяха да са различни без Ал Хилал, но такъв е животът“, каза той пред Record. “Реал Мадрид често не постига целите си, защото Барселона съществува и обратното. Един отбор не спира да бъде велик само защото не побеждава в даден момент. Ал Хилал имаше Митрович, Кансело, Рубен Невес, Боно, Милинкович-Савич… Те също счупиха рекорда на Гинес за последователни победи. Но имам чиста съвест: дадохме всичко, което имахме, и успяхме да подобрим отбора.“

Много постоянен по време на престоя на Кастро в Ал Насър беше Кристиано Роналдо, тъй като нападателят отбеляза 44 гола и записа 13 асистенции в 45 мача  във всички състезания. Мениджърът беше впечатлен от изключителната работна етика и решителност на петкратния носител на Златната топка:

„Кристиано беше, е и винаги ще бъде решен да бъде най-добрият. Можете да го видите всеки ден на тренировка. Той има постоянно желание да играе, да чупи рекорди, да вкарва най-красивите голове, разбираш защо той е такъв феномен. Той знае, че футболът му е дал почти всичко той изпитва голяма любов към него.”

Кастро сподели надеждите си Кристиано Роналдо да достигне следващия си важен етап: да вкара 1000 гола в кариерата си.