Бижутера посочи какво е необходимо на Левски за титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За да се преследва тази цел, ще трябва да бъдат привлечени двама-трима големи футболисти", заяви Христо Йовов.

Бившият футболист и ръководител на Левски – Христо Йовов, даде интервю за “Мач Телеграф”, в което изрази мнението си за всичко по-интересно, което се случва в клуба през последните месеци.

„Не мога да правя сравнения между титлата и Суперкупата и да ги редя по важност. Всеки трофей е важен, защото става въпрос за реноме. За да вдигнеш Купата на страната – трябва да спечелиш няколко мача. Сега обаче имаш възможност да ликуваш с купа за сметка на шампионите“, заяви Йовов пред „Мач Телеграф“.

„Левски има предимство, защото този мач се играе в София. Освен това всичко се решава само в един двубой. Няма време за сметки. Според мен „сините“ ще изглеждат по различен начин от последната среща между двата клуба, която бе загубена с 0:1. Тогава всичко бе решено – знаеше се кой е шампион, кой ще играе в Европа. Не смятам също, че Левски се представи слабо, напротив срещата бе доста равностойна. Просто Лудогорец имаше шанс да я спечели“, продължи Бижутера.

При този неуспех на “Георги Аспарухов” “сините” имаха някои претенции към съдийството, но публиката не реагира, както се случи и с Хамрун.

“Не им е работата на хората да скачат при съдийски грешки. Освен това, за съжаление, само родните рефери се увличат по настроенията на публиката”, смята Йовов.

„Левски стигна до тук, защото доста неща се премълчаваха. Според мен истината не трябва да се крие. Колкото по-рано се казват нещата – толкова по-добре. Издръжката на голям клуб не е лесна задача. Изискват се много пари. За мен цари една заблуда, че феновете могат да се справят с тази задача. Трябва да се прави рамка за разходите, която да се следва. Ако Левски успее да покрие дълговете си с продажбата на играчи, за които не е платил чак толкова, то заслугата затова ще бъде най-вече на скаутското звено и Станимир Стоилов, който се е спрял на тях“, обясни Йовов.

„При всички случаи се вижда възход в играта на Левски, нищо, че се стигна до отпадането от Хамрун. За да се преследва обаче титлата – ще трябва да бъдат привлечени двама-трима големи футболисти“, каза още Христо Йовов.