Бодьо/Глимт “замрази” ЦСКА с два гола и се класира напред
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" загубиха с 0:2 в Норвегия и остават с една точка в Лигата на конференциите

Българският представител в Лигата на конференциите ЦСКА загуби с 0:2 гостуването си на Бодьо/Глимт в мразовита Норвегия в петия кръг от груповата фаза на турнира.

Още във втората минута на мача домакините можеха да излязат напред в резултата, след като Ботхайм беше изведен в наказателното поле и стреля от около 11 метра, но Бусато се намеси впечатляващо и изби.

Малко след това отново бразилският страж на “армейците” се намеси ключово при атака на Бодьо. В 19-та минута Кайседо беше изведен по крилото и върна към Йомов, който обаче се забави много с топката и тя му беше отнета.

В 25-та минута, когато изглеждаше, че ЦСКА взима контрола върху срещата, Бодьо поведе. Пелегрино получи топката и пусна перфектен извеждащ пас към Брунстад Фет, който от воле заби кълбото зад Бусато.
Бодьо/Глимт "замрази" ЦСКА с два гола и се класира напред 1
Малко след почивката Йомов пусна пас към Кайседо зад отбраната на норвежците, но беше спрян да отправи опасен удар. След час игра отново Кайседо се озова на отлична позиция в наказателното поле, но ударът му с глава беше неточен.

Вилдсхут влезе в игра малко след това и веднага пробва да се разпише, но негов удар от въздуха мина доста встрани. В 85-та минута Ерик Ботейм реши всичко в мача с втория гол за домакините. Солбакен надбяга Мазику на фланга и центрира в наказателното поле, където Ботейм нямаше проблем да завърши.

Така ЦСКА остава с една точка на последното място в група С, Зоря е трети с шести и също отпадна от турнира, след като загуби с 0:4 от Рома, които заедно с Бодьо/Глимт ще спорят за първото място в последния кръг. Тогава “вълците” идват за гостуване в София, а норвежкият тим е гост в Украйна.