Божинов: България ще е друг отбор срещу Швейцария
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Постоянно казвам на моите приятели в националния, че моята Италия трябва да се класира", заяви той

Бившият нападател на националния отбор на България Валери Божинов даде интервю за “Гадзета дело Спорт”, в което коментира очакванията си от последните мачове в група “С” на световните квалификации.

В понеделник ще се реши кои ще са първи и втори в класирането, като в момента Италия и Швейцария делят челото с по 15 точки. “Скуадра Адзура” има гостуване в Северна Ирландия, а Швейцария приема България.

“Италия ще се класира директно за световното първенство. Надявам се, че Италия ще победи Северна Ирландия, а моите сънародници ще изиграят лоша шега на швейцарците”, каза Божинов.

“България има млад отбор, както и няколко опитни играчи, които да бъдат лидери. На хартия е ясно, че предварителните очаквания са за победа на Швейцария. В България резултатът беше 3:0 в тяхна полза след първите 12 минути. Противникът е технически и физически здрав. Срещу тях обаче ще излезе преобразен отбор на България, спрямо този от март месец. В състава имам приятели, с които се чувам всеки ден и им казвам, че “моята Италия трябва да се класира”. заяви той.