Бразилия се справи и с Венецуела – за девета поредна победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В следващия си мач отборът на Тите гостува на Колумбия

Убедителният рейд на Бразилия в световните квалификации в Зона Южна Америка продължи и при визитата във Венецуела, в която ансамбълът на Тите записа деветата си поредна победа.

Успехът с 3:1 срещу последния във временното класиране бе постигнат малко по-трудно от очакваното, но остави петкратният световен шампион далеч пред останалите тимове.

Бразилците оглавяват подреждането с 27 точки от 9 мача, следвани от Аржентина – с 19 точки от 9 срещи, и Еквадор с 16 от 10 двубоя.

Image

Домакините от Венецуела, които нямаха нито едно победа срещу именития си съперник в играните 17 световни квалификации, се насладиха на мечтан старт, откривайки резултата след попадение с глава на Ерик Рамирес след центриране на Сотелдо в 11-ата минута.

Цял час по-късно Маркиньос, също с глава, възстанови равенството, а Габриел Барбоса – Габигол осъществи пълен обрат, превръщайки в гол дузпата, отсъдена в 84-ата минута след нарушение в наказателното поле срещу самия него.

Успокоението в редиците на бразилците настъпи едва в шестата минута на добавеното време, когато дебютантът Антони оформи крайното 1:3 след находчива асистенция на Рафиня.

В следващия си мач, който ще се състои в неделя вечер, Бразилия гостува на петия в класирането Колумбия. Венецуела е домакин на третия Еквадор.