Илиан Илиев: Искаме да покажем срещу Сърбия, че сме живи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"В такива мачове нашият отбор може да израсне", смята специалистът.

Националният селекционер на България – Илиан Илиев, говори на пресконференция преди европейската квалификация срещу Сърбия, която ще се проведе в утрешния ден и започва от 16:00 часа.

“Нещата не са добри за никой, който е свързан с българския футбол. В четвъртък единственото добро е, че показахме първата стъпка – да покажем характер. Това, което показаха момчетата, можеше да получи по-добър отзвук, ако не бяха нещата, които се случиха извън стадиона. Знаехме, че ще има мирен протест, но нещата са се променили. Съжаляваме за случилото се”, започна Илиев.

“Сърбия има футболисти от световна класа, не го казвам само от уважение към Сърбия. Искаме да покажем, че сме живи, да покажем, че има върху какво да стъпим – това, което на моменти показахме срещу Унгария. В такива мачове нашият отбор може да израсне. Можем да стиснем зъби, да покажем характер. Надявам се утре по същия начин да бъде”, добави той.

“Да си кажем честно, от това, което се случи, много хора очакваха Унгария да ни победи. А бяхме на минута от победата, първа в квалификациите. Трябва отново да играем така и отново колективът да е над всичко. Равният резултат е част от играта, с точка няма да се класираме, но важното е да поставим основа. За два-три дни е трудно, но ще се опитаме да покажем някакъв стил”, разкри Илиев.

“Със сигурност не е приятно за един отбор да няма победа от година, утре ще се опитаме, както срещу Унгария, но, пак казвам, че излизаме срещу Сърбия, която има играчи от световна класа. Ние играхме в четвъртък, Сърбия в сряда контрола, те играха с доста от резервите. Ние или трябва да подходим с промени, или само с необходимите промени и да правим ротация в хода на мача. Още не сме избрали. За два дни няма как да ги вдигнем физически – това е въпрос на работата им в клубовете или на това какви професионалисти са”, завърши Илиан Илиев.