Сърбия се класира за Евро 2024 с реми срещу България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лъвовете" завършиха квалификационната кампания с престижно реми

България завърши наравно 2:2 като гост на Сърбия в последен мач за двете страни от квалификациите за Евро 2024.

С това реми Сърбия завърши в групата с актив от 14 точки на второто място, докато тимът на България остана с 4 точки на дъното в групата и записа най-слабата си квалификационна кампания от много години насам. Българският отбор не спечели нито един от осемте си квалификационни срещи, записвайки четири ремита и четири загуби.

Сърбия изигра силно първо полувреме в Лесковац, създавайки доста възможности за гол. В 17-ата минута домакините стигнаха до попадение. Милош Велкович прати топката във вратата на Даниел Наумов с удар от близка дистанция.

Малко след това вратарят на България спаси удар с глава на Митрович, който получи отлично подаване от Филип Костич.

В средата на полувремето удар на Кирил Десподов срещна напречната греда и това бе добър шанс за нашите национали да изравнят. В 34-ата минута Даниел Наумов направи страхотно спасяване при шут на Костич, като така първата част завърши при резултат 1:0 за Сърбия.

През второто полувреме България подобри представянето си и направи шокиращ обрат. Георги Русев изравни резултата с попадение в 59-ата минута. Десет минути по-късно Кирил Десподов вкара второ попадение за родните национали.

Сърбия натисна съперника и възстанови равенството с попадение на Бабич в 83-ата минута, като срещата завърши при резултат 2:2.