google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нашите се пребориха за победа в пет сета

Пореден силен мач на националният ни отбор по волейбол на Олимпийската квалификация в Берлин. “Лъвовете” сразиха Сърбия с 3:2 и се класираха на полуфиналите на квалификациите за участие на Олимпийските игри в Токио.

България записа трета поредна победа на турнира в Берлин и по категоричен начин спечели своята група. Припомняме ви, че в първите два мача родните национали надиграха Франция и Холандия.

След първите две победи в Берлин, България имаше нужда от само два гейма срещу Сърбия, за да се класира за 1/2-финалите. “Трикольорите” направиха това срещу европейския шампион рано в мача и поведоха с 2:1 след три гейма, с което си осигуриха участието в следващата фаза. България обаче не позволи на своя съперник да направи обрат и демонстрира голяма класа, като спечели мача с 3:2 след тайбрек.

В първия гейм възпитаниците на Силвано Пранди записаха успех с 25-21 точки. За 32 минути игра нашите се наложиха над селекцията на Сърбия, като ключов момент бе в средата на гейма, когато поведохме с 15-12. Нашите увеличиха аванса си до 18-14 и не позволиха стопяване на разликата, като поведоха в мача с 1:0 гейма.

Втората част бе много равностойна и до самият край нямаше изразен водач. В крайна сметка “плавите” ликуваха след 26-24 като Урош Ковачевич бе с огромна заслуга за спечелването на гейма. България стартира слабо третия гейм и допусна изоставане от 2-7, но много бързо успя да се върне в мача и в следващите 6 точки даде само една на съперника и така се стигна до 7-8.

В средата на гейма мачът бе равнотоен, като за първи път поведохме с 2 точки разлика при 21-19 след страхотна игра на Виктор Йосифов. Цецо Соколов поведе “лъвовете” към спечелване на гейма за важна точка за 23:20, като в крайна сметка взехме третия гейм с 25-22 и изпълнихме основната си цел в срещата.

Гейм номер 4 бе по силен за Събрия, които водеха в началото, но пък след това геймът отново бе доста равностоен. В края на частта “плавите” наложиха волята си и поведоха с 23-19, като в крайна сметка затвориха гейма с 25-20.

Тайбрекът предложи обрат, като Сърбия изпусна аванс от 7-4 точи. Братята Пенчеви – Ники и Розалин, се представиха на висота и намалихме до 7-8. “Лъвовете” бяха в подем и обърнаха резултата до 13-11. В крайна сметка нашите спечелиха тайбрека с 15-13 и се поздравиха с трети пореден успех на олимпийските квалификации.

В предстоящия полуфинал България ще се изправи срещу Германия или Словения, като точният съперник ще стане ясен тази вечер след двубоя между словенци и чехи от другата група.