Каква драма! ЦСКА изхвърли Виктория (П) след 3:0 в София ВИДЕО
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" не само заличиха пасива си от първия мач, но победиха след продължения и гол с човек по-малко

ЦСКА успя да победи изключително драматично Виктория Пилзен с 3:0 на Националния стадион “Васил Левски” и влезе в групите на Лигата на конференциите. “Армейците” имаха планина за изкачване след 0:2 в Чехия, но се справиха под дъжда в София и с подкрепата на вярната си публика по трибуните.

Решителният гол падна в 119-та минута на продълженията, като ЦСКА бе и с човек по-малко след червен картон на Жорди Кайседо.

ЦСКА започна агресивно мача, опитвайки се да притисне съпенрика си още от първите минути. В 4-та Виктория разви контраатака, като Чори надбяга Антов, но Бусато бързо излезе и блокира нападателя на чехите.

Две минути по-късно “армейците” поведоха. Вион изведе Кери в наказателното поле, а там ирландецът не се поколеба да отправи мощен изстрел, който прониза Хрушка за 1:0!
Каква драма! ЦСКА изхвърли Виктория (П) след 3:0 в София ВИДЕО 1
Половин час след началото гостите показаха отново атакуваща мощ, като Милан Хавел се освободи и стреля от границата на наказателното поле, но над вратата, а малко преди това Вилдсхут се измъкна от защитата на Виктория Пилзен, но не успя да овладее висока топка.

Малко преди почивката гостите вкараха гол чрез Шулц, но голът не беше зачетен, защото при паса към него Москера не бе успял да задържи топката в очертанията на вратата.
Каква драма! ЦСКА изхвърли Виктория (П) след 3:0 в София ВИДЕО 2
След полувремето Шулц отправи опасен изстрел, а в 55-та минута ЦСКА беше близо до втори гол след като Йомов намери с техничен пас Вилдсхут на далечната греда, но крилото се опита да завърши акробатично и сбърка.

В 62-та минута обаче Йомов завърши сам атака на ЦСКА. Той пое топката на около 20 метра от вратата, влезе в наказателното поле, като си освободи място и стреля, кълбото се отби леко от тялото на защитник и влетя в мрежата на чехите за 2:0!
Каква драма! ЦСКА изхвърли Виктория (П) след 3:0 в София ВИДЕО 3
В 83-та минута отново Йомов създаде опасно положение, като центрира отлично към Кайседо на границата на вратарското поле, но еквадорецът беше изправарен за малко от Хрушка. До края на редовното време и двата отбора не успяха да намерят общо трети гол в сблъсъците си и срещата влезе в продължения.

Там Виктория Пилзен изглеждаше по-свежият отбор, а “армейците” се опитваха по-скоро да не получат гол вместо те самите да гонят такъв. Задачата им стана още по-трудна в 110-та минута, когато Кайседо наруши правилата малко след централния кръг и нападателят беше изгонен с втори жълт картон.

119-та минута обаче беше “червена”. При центриране от пряк-свободен удар около десния флаг за корнер, топката бе отклонена на първа греда, а на далечната Юрген Матей дебнеше и заби победния гол с глава от няколко метра!

Така с общ резултат 3:2 “армейците” се класираха за групите на Лигата на конференциите и заедно с Лудогорец ще са представителите на България в евротурнирите този сезон.

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато – Турицов, Антов /к/, Матей, Мазику – Вион, Жеферсон, Кери – Йомов, Кайседо, Вилдсхут

Виктория Пилзен: Хрушка – Хавел, Перница /к/, Каша, Резник – Йаношек – Москера, Буча, Сулч, Ба Луа – Хори