Челси е започнал преговори с Борусия за Ерлинг Халанд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дортмунд може да изгуби още една голяма звезда това лято

Ръководството на носителя на Шампионска лига Челси е стартирало преговори с Борусия Дортмунд за евентуалния трансфер на норвежката звезда Ерлинг Халанд, информира „Daily Mail“. Според изданието има вероятност да се стигне до сделка между двата клуба, като тя ще коства на Роман Абрамович 170 милиона паунда.

Борусия Дортмунд обяви официално, че няма желание да се разделя с Халанд през това лято, но пък самият играч иска да направи следващата стъпка. Със сигурност Халанд не е никак доволен, че Борусия се раздели с другата си голяма звезда – Джейдън Санчо, който бе продаден на Манчестър Юнайтед.

Голяма пречка за трансфер на Халанд е изискването на агента Мино Райола в договора с Челси да бъде включена освобождаваща клауза. Грандът от Лондон категорично отказва да има такава. Именно заради подобно изкисване на Райола преди време не се осъществи трансферът на Халанд в Манчестър Юнайтед. От германския клуб обаче заложиха откупна клауза в договора на норвежеца, която е 75 милиона и е активна от следващото лято.

Голям интерес към Халанд има и от тима на Реал Мадрид. “Белият балет” също може да се опита да го привлече още през това лято, за да отговори на звездните трансфери на Барселона, които взеха Агуеро и Депай, но като свободни агенти.