google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нейтън Зезе е в трансферните планове на топ отборите от Висшата лига

Бразислкият защитник Нейтън Зезе има доста почитатели от Висшата лига. 19-годишният централен бранител може да напусне Нант в близко бъдеще. Отборите на Челси и Ливърпул са наблюдавали защитника през този сезон и обмислят неговото привличане през януари.

Изключително снажен футболист, Нейтън Зезе е внушителна фигура в защитата на Нант този сезон. Той е титуляр в шест от осемте мача за тях в Лига 1, като тимът е допуснал общо девет гола, а само шест други отбора са допуснали по-малко от Нант този сезон във френския първенство. Неговият пробив в клуба от Лига 1 бе през миналия сезон, когато той записа 13 мача и натрупа над 1000 минути.

Сега французинът изглежда като утвърдена част от защитата, въпреки че има съмнения, че Нант ще успее да го задържи за по-дълго, тъй като водещите отбори от Висшата лига проявяват значителен интерес. Челси и Ливърпул са в битката за 19-годишния централен защитник на “канарчетата” и може да има оферта за него през януари.

Двата отбора се интересуват и от Кастело Лукеба, въпреки че поради по-високата сума, която ще е нужна за привличане на играча от РБ Лайпциг, те може да насочат вниманието си към Зезе. Скаути от Челси и Ливърпул са наблюдавали защитника в действие. Твърди се, че Нант ще иска 17 милиона паунда за бранителя, което не изглежда като проблем за тимовете от Висшата лига.