Челси се препъна в Нотингам и остава далеч от зона “Европа”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гол на Рахийм Стърлинг се оказа недостатъчен за успех на лондончани

Челси се провали при гостуването си на Нотингам Форест и завърши само 1:1 срещу борещия се за оцеляването си в елита тим.

Мейсън Маунт получи отличен пас от Кулибали в наказателното поле и опита изстрел, но той прелетя над напречната греда на Дийн Хендерсън.

В 16-та минута Вили Боли отигра много зле топката, тя срещна напречната греда на Нотингам и попадна в Рахим Стърлинг, за когото не беше проблем от близка дистанция да открие резултата – 1:0.

Четири минути след почивката Бренън Джонсън се озова сам срещу вратаря, а нападателят реши да завърши сам вместо да подаде на Тайво Авонии, но Кепа направи бляскаво спасяване. В 53-та минута Морган Гибс-Уайт отправи мощен удар от границата на наказателното поле, но топката срещна напречната греда на Челси.

В 63-та минута след корнер от Нотингам Форест се получи разбъркване, а футболистите на Челси не успяха да изчиститят топката. Серж Орие бе най-съобразителен и успя да отправи удар, който премина между краката на Кепа и в мрежата му за 1:1.

В 81-та минута Пиер-Емерик Обамеянг получи прекрасно центриране от Хаким Зиеш, но габонският нападател не успя да осъществи контакт с топката от перфектна позиция и тя излезна в аут.

Така Челси остана на осмото място с 25 точки, докато Нотингам събра 14 на 18-та позиция.