Челси ще вземе испански национал, ако не успее с Ерлинг Холанд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Челси определи нападателя на Виляреал Жерар Морено като алтернатива на Ерлинг Холанд

Според испанското издание Fichajes, Челси бавно се отдръпва от преследването на Ерлинг Холанд, знаейки, че нападателят не се продава това лято. В резултат на това те сега проучват потенциални рентабилни алтернативи, като Жерар Морено от Виляреал се очертава като потенциален кандидат.

Бивш играч на младежката академия на Еспаньол, Морено беше сензация в Ла Лига през изминалия сезон, участвайки в цели 30 гола в само 33 мача. Неговите подвизи пред вратата наистина изиграха жизненоважна роля, за да помогнат на Виляреал да спечели Лига Европа и да си осигури директно класиране за Шампионската лига за следващия сезон.

Нападателят е и в испанския национален отбор за продължаващото Европейско първенство. Той обаче не прави страхотна кампания, като пропусна дузпата в разочароващото равенство с Полша. Това обаче не възпира Челси, който това лято ще търси нов нападател. Изглежда, че Томас Тухел е разочарован от липсата на продуктивност на Тимо Вернер, а Тами Ейбрахам почти сигурно ще напусне “Стамфорд Бридж” през лятото.

Основната трансферна цел на Челси това лято беше не друг, а Ерлинг Холанд. Очаква се обаче суперзвездата на Борусия Дортмунд да струва до 170 милиона британски лири, което в момента не е по джоба на Роман Абрамович. Това поставя жерар Морено в центъра на вниманието, особено след успешната кампания 2020/21. Тухел се надява, че испанецът може да се състезава с Вернер за позицията номер 9 през следващия сезон, въпреки че гъвкавостта на нападателя може да е друг фактор, който предизвиква интереса на германеца.

Всъщност Морено може да оперира на двата фланга и се смята за „модерен нападател“, който може да създава голови възможности за своите съотборници. Да не говорим, че 29-годишният нападател на Виляреал е доста по техничен от Вернер. Жерар Морено вероятно няма да струва цяло състояние, тъй като самият играч иска да напусне Виляреал през лятото. Настоящият му договор в клуба също изтича през 2023 г., така че няма да е изненадващо “жълтата подводница” да продаде футболиста.