Черно море може да задълбочи кризата в Славия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белите" са в серия от 4 поредни загуби преди домакинството на "моряците"

Отборите на Славия и Черно море ще премерят сили в мач от 11-ия кръг на efbet Лига днес от 20:00 ч. на стадион “Александър Шаламанов” в столицата. Гостите от Варна ще се стремят да спечелят трите точки и да се доближат до първото място, като по този начин ще задълбочат кризата в състава на Славия.

Домакините загубиха последните си 4 мача в първенството – три от които с минималното 0:1. В миналия кръг Славия допусна късен гол срещу Берое в Стара Загора, за да си тръгне победен от тази си визита. Славия загуби с 0:1 от Левски в последното си домакинство и сега отново ще срещне корав съперник. Последната победа на “белите” бе на 17-ти август срещу ЦСКА с 1:0. След този чудесен успех, воденият от Златомир Загорчич отбор допусна пет загуби и взе само една точка – 1;1 срещу Арда у дома. Така тимът на Славия е 13-ти в класирането с едва 8 точки след десет изиграни срещи.

Много по-различна е ситуацията в класирането за Черно море, който е 3-ти с актив от 19 пункта. “Моряците” имат 5 победи, 4 ремита и 1 поражение, като са вкарали 13 гола и са допуснали само 5 попадения в първенството. Черно море не позволи н ЦСКА да им вкара в миналия кръг при нулевото реми на “Тича”. Воденият от Илиан Илиев отбор е записал 4 сухи мрежи в изминалите 5 кръга. Със силна игра в защита, тимът на Черно море ще се стреми да надвие Славия и да запише трета поредна победа срещу този съперник в Първа лига.