Четирима от ЦСКА 1948 получиха повиквателни за България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" с четирима национали при младежите и юношите!

От ръководството на ЦСКА 1948 се похвалиха, че четирима футболисти на клуба са получили повиквателни за младежкия национален отбор и юношеския състав на България до 19 години.

Става въпрос за Стоян Стоичков, Теодор Иванов, Росен Божинов и Николай Желязков.

Ето какво написаха от ЦСКА 1948 по този повод:

“Стоян Стоичков ще се включи за първи път в редиците на младежите на България, като халфът на „армейците“ ще вземе участие в тренировъчен лагер и два приятелски мача. Отборът на селекционера Александър Димитров ще се изправи срещу Унгария на 23 септември и срещу Сърбия на 27 септември. Дотук Стоичков има опит в юношеските национални отбори, като е получвал повиквателни и за България U19.

Бранителите Теодор Иванов, Росен Божинов и Николай Желязков от своя страна за пореден път са сред избраниците на наставника на юношеския национален отбор до 19 години – Ангел Стойков. “Лъвовете“ ще проведат тренировъчен лагер и ще влязат в три квалификационни битки за класиране на Европейското първенство – срещу Азербайджан на 21 септември, срещу Люксембург на 24 септември и срещу Турция на 27 септември.

Стоичков, Иванов, Божинов и Желязков са част от дублиращия тим на ЦСКА във Втора лига със старши треньор армейската легенда Валентин Илиев. От началото на сезона Стоян Стоичков има 4 мача за втория състав на ЦСКА за първенство, както и два двубоя за първия тим, воден от Ел Голеадор – Любослав Пенев, в efbet Лига.

Николай Желязков пък вече е записал пет двубоя за дубъла на „червените“ от началото на кампанията, докато Теодор Иванов и Росен Божинов имат по една среща за втория отбор на ЦСКА.

Пожелаваме успех на националите ни! Напред, армейски лъвове!”