ЦСКА допусна обрат срещу Олимпиакос в Австрия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" показаха добър футбол срещу гръцкия гранд

ЦСКА допусна поражение с 1:2 от Олимпиакос след обрат във втората си контрола на австрийска земя. Попадението за “червените” отбеляза Ахмед Ахмедов в 58-ата минута, но българският тим не успя да запази аванса си и бе обърнат от по-класния си опонент.

Началото на мача се забави с 30 минути заради тежките метеорологични условия в Австрия и наводнен терен.

Първото полувреме бе много оспорвано и предложи доста ситуации пред двете врати. В 8-ата минута вратарят на гърците спаси удар на Турицов, а малко след това Олимпиакос отговори с удар на Ахмед Хасан, който бе отразен от Димитър Евтимов.

В 19-ата минута Хамза Чатакович пробва да затрудни стража на Олимпиакос с удар от далечно разстояние, но вратарят на гръцкия тим се намеси добре. Шест минути след това Чаткович центрира от корнер и Гълъбов засече с глава, но ударът му бе в аут.

В 36-ата минута ЦСКА имаше нов шанс за попадение. Йоан Баи навлезе в наказателното поле и стреля, но бранител на съперника блокира удара му. Топката се озова в краката на Чатакович, който пробва да стреля, но защитата на гърците действаше на ниво. Пет минути по-късно Олимпиакос също имаше чудесен шанс за гол. Матийо Валбуена получи отлично подаване на десния фланг, напредна с топката и стреля по диагонала, но за щастие на Евтимов ударът му бе в аут.

Второто полувреме започна на малко по-бавни обороти. ЦСКА използва първия си добър шанс за гол и откри в 58-ата минута. Георги Йомов центрира в наказателното поле за Ахмед Ахмедов, който бе на точното място, за да прати топката в мрежата – 1:0.

В 63-ата минута гръцкият гранд изравни чрез Ахмед Хасан. Нападателят вкара със зрелищно изпълнение за 1:1.

В 79-ата минута Олимпиакос направи пълен обрат. Никола Кумич се разписа на празна врата след разбъркване в наказателното поле на ЦСКА – 1:2.

В 83-ата минута “червените” имаха шанс да изравнят, като Гълъбов стреля с глава, но вратарят на противника се намеси добре. Малко след това тимът на Любо Пенев имаше нов шанс за попадение, но Георги Йомов не взе най-доброто решение пред вратата на гърците.

Състави:

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 18. Брадли Мазику (Митко Митков), 2. Юрген Матей, 28. Пламен Гълъбов, 19. Иван Турицов, 5. Федерико Варела, 3. Жеферсон – к, 20. Радослав Живков (Ахмед Ахмедов), 7. Йоан Баи, 10. Георги Йомов, 11. Хамза Чатакович (Греъм Кери

Олимпиакос: Кристинсон, Лала, Авраам, Калогерополус, Реабчук, М’Вила, Сурлис, Кунде, Валбуена, Хасан, Тикиньо