ЦСКА матира Славия за три минути и излезе начело в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шеста поредна победа за "армейците" в първенството

ЦСКА постигна домакинска победа с 2:0 срещу Славия в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. “Армейците” вкараха попаденията през второто полувреме, като точни бяха Маурисио Гарсес и Мено Кох.

Със спечелените три точки отборът на Саша Илич излезе начело в класирането с актив от 22 точки, като е на две пред ЦСКА 1948 и на три пред Лудогорец, който тази вечер се изправя срещу Ботев Враца. Славия пък остана с актив от 15 пункта на 8-ото място.

И трите нови попълнения на “червените” – Симеон Александров, Жираир Шагоян и Марселино Кареасо бяха извън групата на тима. Саша Илич заложи на Дауда Бамба на върха на атаката, а по крилата действаха Маурисио Гарсес и Лазар Туфегджич, докато зад нападателя бе Станислав Шопов.

През първото полувреме ЦСКА отправи само един точен удар и то чак в 43-ата минута чрез Маурисио Гарсес. Славия пък на два пъти намери очертанията на вратата, но без трудности за Бусато.

Домакините поведоха в 55-ата минута, когато Бамба проби в полето на “белите” и шутира, като Вуцов изби неговия удар, но топката попадна в Гарсес и бразилецът не сбърка за 1:0.

180 секунди по-късно ЦСКА вече имаше два гола аванс. Тибо Вион центрира от корнер и Мено Кох се разписа с глава за 2:0.

ЦСКА бе окрилен от двете попадения и играеше доста по-добре от съперника. В 66-ата минута Галин Иванов отправи неточен изстрел.

Славия така и не успя да затрудни своя опонент и логично си тръгна без точка от “Българска армия”. В следващия кръг “белите” приемат Берое и ще опитат да се върнат на победния път.

за ЦСКА пък предстои дерби с Левски – двубоят е на 18-ти септември от 16:45 ч. на “Васил Левски”.