ЦСКА-София записа важна победа при гостуването си на Славия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
С два бързи гола през втората част ЦСКА-София достигна до победата

ЦСКА-София спечели с 2:0 гостуването си на Славия от 25-ия кръг на efbet Лига и продължава да държи темпото на Лудогорец. „Армейците“ решиха мача в своя полза в началото на второто полувреме с два бързи гола, дело на Мено Кох и Дюкенс Назон.

Двата отбора изиграха една доста посредствена първа част в бавно темпо, с малко чисто игрово време, като вратарят на “белите” – Георги Петков допринасяше за липсата на динамика, стремейки се всячески да бави играта в характерния си стил, за което и традиционно си навлече гнева на “червената” публика. Петков започна като титуляр за Славия и подобри собствения си рекорд за най-възрастен играч в “А” група на 47 години.

Половин час след началото на мача треньорът на ЦСКА-София Саша Илич направи принудителна смяна, след като Тибо Вион получи тежка контузия и бе изнесен на носилка, а на негово място по десния фланг се появи Маурисио Гарсес.

Най-интересната ситуация през първата част бе пред вратата на ЦСКА-София. В 33-а минута топката попадна в мрежата на Густаво Бусато след шут на Галин Иванов, но попадението бе отменено след консултация с ВАР заради засада на Ахмед Ахмедов. След удара на Иванов топката се отклони в тялото на защитника на ЦСКА-София Мено Кох, но съдията прецени, че Ахмедов, който бе зад гърба на защитата, влияе на играта и отсъди засада.

В 56-а минута Дюкенс Назон се откъсна зад бялата защита и прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада. В началото на втората част в синхрон с пробуждането на гостите на терена, се проявиха и “червените” фенове, които направиха хореография, след което показаха и тъмната си част, като счупиха стотици седалки и запалиха огън на трибуните.

В 62-а минута Брадли Де Нойер се озова на добра позиция, но не намери вярното продължение на атаката и топката бе избита в корнер. При изпълнението му Тобиас Хайнц качи топката на главата на защитника Мено Кох, който я прати в мрежата – 1:0 за ЦСКА.  Пет минути по-късно Хайнц бе изведен от дясно и подаде на непокрития Назон, който на празна врата не сгреши – втори гол за ЦСКА и 12-и за нападателя през сезона, с което на практика приключи интригата в срещата.

Така “червените” поддържат ритъма на преследвачите си Лудогорец и отново са на 4 пункта пред тях в класирането на efbet Лига.