Добави коментар
"предложихме на Македония ГП двата отбора да излязат на терена с фланелки „НЕ НА НАСИЛИЕТО!", пишат "армейците"

ЦСКА излезе с позиция относно исканията на някои от привържениците на тима контролата срещу северномакедонския Македония Гьорче Петров да не се проведе. Причината – актът на насилие срещу български гражданин в Северна Македония преди няколко дни.

От “Армията” обявиха, че контролата ще се играе по план на 29 януари в Белек, където “армейците” са на подготовка. От „червения“ клуб дори предложиха двата отбора да излязат на терена с фланелки със слоган „НЕ НА НАСИЛИЕТО“.

„Информация за предстоящата контрола с Македония ГП

Вярваме, че ролята на футбола е да дава пример, а светът повече от всякога има нужда не от разделение, а от човешко отношение и уважение. ЦСКА винаги е бил символ точно на тези принципи и добродетели. Убедени сме, че ЦСКА има социална роля, която се простира далеч отвъд спорта и като един от най-успешните клубове на Балканите е длъжен да бъде отговорен и рационален, когато на карта са заложени отношения между две държави и човешки съдби.

Затова предложихме на Македония ГП двата отбора да излязат на терена с фланелки „НЕ НА НАСИЛИЕТО!“. Използвайки трибуната, която най-великата игра ни предоставя, със съперника ни ще застанем зад тази категорична обща позиция. Вярваме, че когато двете страни заедно се противопоставят на деяние, което не може и не трябва да бъде оправдавано, това би имало много по-силен отзвук и положителен ефект върху развоя на събитията, справедливостта и бъдещето. Където диалогът е на масата, футболът може да построи мостове по-бързо и по-ефективно от всяка дипломация”, пишат от ЦСКА.

Добави коментар
Гласувай:
5/5 - 7 гласували