ЦСКА увери, че конструкцията на “Българска армия” върви по план
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Изкопните дейности в Борисовата градина са в срок, като вече се работи по Сектор "А"

От ръководството на ЦСКА обявиха, че изкопните работи по втората фаза на реконструкцията на стадион “Българска армия” вървят по план.

В момента се извършва изкопът на Сектор “А”, като дълбочината на този участък трябва да достигне 12 метра в най-ниската си точка.

Процесът на реконструкция започва от средата на Сектор “В”, след което ще продължи към секторите “Г” и “Б”. Паралелно с тези дейности, екипът ще стартира и основната работа по изливането на бетонни колони.

„Не откриваме рискове, които биха повлияли на срока на изпълнение“, заяви Димитър Каламов, технически ръководител от страна на изпълнителя. Той също така посочи, че са взети всички необходими мерки за безопасност, здраве, както и за управление на строителните отпадъци.

„Дълбоко ангажирани сме със спазването на екологичните стандарти и сме избрали най-подходящия маршрут за движението на механизацията. Много машини също са ангажирани с почистването на алеите, което е допълнителен плюс за гражданите.“

Секторите “Б”, “В” и “Г” ще бъдат изградени със сглобяеми стоманобетонови конструкции, които се произвеждат в най-модерния завод в България. Целта е те да бъдат транспортирани и монтирани на място, за да се избегне прахово и шумово замърсяване в Борисовата градина и едновременно с това да се спести време от работа на терен.