ЦСКА загря за efbet Лига с труден успех над Ботев Враца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА-София победи Ботев Враца с 2:0 под дъжда на стадион ‘Българска армия’ в контролна среща преди подновяването на efbet Лига. Успехът дойде трудно за “червените”, които вкараха два гола в заключителните минути на мача чрез Томи Юрич от дузпа и Греъм Кери.

ЦСКА започна по-активно срещата и създаде добър шанс за гол в 6-ата минута. Али Соу получи страхотен пас от Петър Занев и излезе сам срещу вратаря на гостите, но не успя да прати топката в мрежата. Секунди след това Ботев Враца пропусна да открие резултата чрез Валери Домовчийски, чийто удар мина покрай вратата на Густаво Бусато.

В 12-ата минута Кристиян Малинов отправи силен удар от дистанция, но Красимир Костов се намеси добре. В средата на полувремето Ботев Враца организира добра атака, но Бусато се намеси добре при удар на Златински. В края на първата част Том комбинира с Петър Атанасов, но офанзивният играч на гостите бе спрян от Брадли Мазику.

ЦСКА доминираше в началото на второто полувреме, но не успя да създаде чисти положения за гол. В 62-рата минута Красимир Костов се намеси много добре при удар на Али Соу. Малко след това Петър Занев шутира мощно покрай вратата на гостите. “Армейците” продължиха да атакуват и Белтраме пропусна нова възможност.

В средата на втората част наставникът на домакините Милош Крушчич направи много смени. Появилите се на терена от пейката показаха добра игра и ЦСКА стигна до две попадения в края на мача. В 76-ата минута Греъм Кери комбинира с Ахмед Ахмедов, който бе задържан от Петко Ганев. Бранителят на гостите бе изгонен с втори жълт картон, а ЦСКА получи дузпа. Потърпевшият Ахмедов не застана зад топката, а с изпълнението се нагърби Томи Юрич, който вкара за 1:0.

След още две минути игра, ЦСКА вкара второ попадение. Тиаго Родригес комбинира с Греъм Кери, който с малко доза късмет прати топката в мрежата на врачани за 2:0. В последните минутки на двубоя ЦСКА задържаше топката, а нов гол не падна.