Де Йонг пак се контузи, Барселона вече се притеснява
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нидерландецът излекува глезена си, но получи мускулен проблем

Френки де Йонг продължава да бъде в центъра на вниманието на Барселона поради постоянните си физически проблеми, които възпрепятстват неговото пълноценно завръщане на терена. След като наскоро се възстанови от тежка контузия на глезена, която го държа извън игра за пет месеца, сега той се сблъсква с нови мускулни проблеми, което поражда притеснения в клуба.

Според източници от “AS”, поради получената от Де Йонг контузия, съществува песимизъм относно възможността да играе в предстоящия двубой в испанската Ла Лига срещу Севиля. Треньорът Ханзи Флик е изразил подкрепата си към нидерландския халф и е подчертавал значимостта на неговите способности да пробива противниковите защити и да играе вертикално с изненадващи нападения и подавания. Въпреки това, по време на тренировката в петък, Де Йонг е изпитвал мускулен дискомфорт, което поставя под въпрос неговото участие като титуляр в мача.

От началото на сезона, Де Йонг е имал ограничено време на терена, играейки само девет минути в мача срещу Алавес и 15 минути срещу Йънг Бойс в Шампионската лига, а многобройните му физически проблеми започват да пораждат сериозни притеснения в клуба. Слуховете твърдят, че ако нидерландецът продължи да бъде извън терените толкова време, то той ще бъде продаден, за да може бюджетът да бъде освободен от високата му заплата.