Дебютант за Левски “взриви” Герена с красив победен гол срещу Арда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кристиан Макун вкара за 2:1 и временно качи "сините" на първо място

Левски записа трета поредна победа в efbet Лига, след като победи Арда Кърджали с 2:1 в домакински мач от 10-ия кръг на първенството.

Мачът започна бурно за Левски, като Джавад Ел Джемили вкара още в 37-ата секунда, но голът беше отменен заради засада след преглед с ВАР. Ел Джемили започна атаката, но след комбинация с Евертон и Алекс Колев, попадна в засада, преди да вкара топката в мрежата.

След това, в 12-ата минута, Левски получи дузпа след нарушение на Пламен Крачунов срещу Мустафа Сангаре, след неуспешен опит на Крачунов да изчисти топката. Алекс Колев реализира наказателния удар, давайки преднина на “сините” с 1:0.

В 39-ата минута Арда изравни резултата. Тонислав Йорданов изведе Станислав Иванов на отлична позиция, който след първоначално спасен удар от вратаря Матей Маркович, успя да довкара топката за 1:1.

Решителният момент дойде в 73-ата минута, когато след центриране от корнер, Алекс Колев отклони топката към Кристиан Макун, който с акробатичен удар донесе победата на Левски с 2:1.

С тази победа, Левски временно излезе на първо място с 25 точки, докато Арда е на шесто място с 14 точки. В следващия кръг Левски гостува на Ботев Пловдив, а Арда приема Берое.