Джошуа Кимих не отрича, че може да премине в Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Един от капитаните на баварците все още не е подписал нов договор и може да напусне през следващото лято

Байерн Мюнхен се намира в процес на договаряне на нови контракти за редица играчи, чиито договори изтичат през 2025 г., като сред тях е и един от най-влиятелните – Джошуа Кимих. След загубата с 1:4 от Барселона в Шампионската лига, 29-годишният футболист бе попитан от испански журналист за потенциален трансфер в каталунския отбор.

„Не мисля за това. Но никога не трябва да изключвате нищо в живота, а също и във футбола“, сподели Кимих. Той добави, че вече води преговори с Байерн, но „това, което обсъждам с клуба, си остава вътрешно. Няма да говоря за това на пресконференция.”

Спекулираният от Кимих трансфер в Барселона няма да е изненада, тъй като той е цел на каталунците от няколко сезона, но Байерн има нужда да оптимизира процеса по преговори, тъй като критиките към клуба за начина, по който подхождат към договорите, нарастват. Възможно е баварците да изгубят двама от титулярите си за без пари през юни 2025 година, тъй като и Алфонсо Дейвис изглежда няма да преподпише, а интерес към него има от Реал Мадрид.