Джуд Белингам може да изравни рекорд на Меси в Ел Класико
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Англичанинът търси първия си гол за сезона, който може да бъде още по-специален

Някои от най-великите легенди във футбола са оставили следа в Ел Класико – може би най-емблематичния мач в клубната история. През последните години Реал Мадрид доминира в испанския футбол, като печели няколко титли от Шампионската лига и миналия сезон успя да си върне титлата в Ла Лига от вечния съперник Барселона. В последните срещи у дома на “Бернабеу”, Реал записа четири победи в петте им последни мача от Ла Лига, като изключение бе убедителната победа на Барса с 4-0 през 2022 г.

През късните 2010-те години, когато Лионел Меси бе в Барселона, каталунците имаха своя златен период в Ел Класико. Макар и Меси да замина за Интер Маями след престой в Пари Сен Жермен, приносът и влиянието му продължават да се почитат. Именно затова е още по-впечатляващо, че звездата на Мадрид Джуд Белингам е на път да достигне негов рекорд. Силното начало на Белингам в Реал Мадрид го направи основен реализатор, след като замени напусналия Карим Бензема в нападението на тима в началото на сезон 2023/24. В двете си участия в Ел Класико досега той вкара два гола, включително победния гол в дебютния си мач срещу Барса.

Ако успее да отбележи четвърти гол срещу Барселона тази събота, Белингам ще изравни рекорда на легендарния аржентинец, като това може да е и първият му гол за сезона.