Евертън и Саутхемптън останаха на дъното във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима допуснаха поражения в 21-вия кръг на шампионата

Отборите на Евертън и Саутхемптън останаха на последните две позиции в класирането на Висшата лига. Двата тима допуснаха поражения в мачовете си от 21-вия кръг на първенството в събота и имат по 15 точки, като са на два пункта от спасителната зона.

Евертън загуби гостуването си на “Лондон Стейдиъм” срещу Уест Хем с 0:2. Джарад Боуен вкара и двата гола за “чуковете” през първото полувреме. С този успех воденият от Дейвид Мойс отбор се измъкна от опасната зона и вече е на 15-ото място с 18 точки. Загубата за Евертън бе четвръта поредна във всички турнири, а в следващия кръг отборът на Франк Лампард посреща лидера Арсенал.

Саутхемптън допусна домакинско поражение с 0:1 от Астън Вила. Гол за “светците” на Лианко бе отменен през първата част. В 77-ата минута Оли Уоткинс донесе успеха на “Виланите”. С тази победа тимът от Бирмингам се се затвърди на 11-ото място с актив от 28 точки. Саутхемптън птк остана последен с 15 точки, като този резултат сложи край на добрата им серия от три поредни успеха.