Тотнъм надви Евертън, провал за Нюкасъл срещу Лутън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" изместиха Ман Сити от топ 4 на класирането

Тотнъм записа важна победа с 2:1 срещу намиращия се във форма тим на Евертън в среща от 18-ия кръг на Висшата лига. “Шпорите” стигнаха до успеха с много силно първо полувреме, в което вкараха две попадения и зарадваха своите фенове.

Резултатът на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” бе открит от Ричарлисън в 9-ата минута. Бразилският национал се разписа след подаване на Джонсън и наказа бившия си тим.

В 18-ата минута Хьон-мин Сон удвои аванса на домакините. Евертън върна едно попадение в края на мача чрез Андре Гомеш. Португалският халф се рзаписа в 82-рата минута.

“Карамелите” записаха първо поражение във Висшата лига от 26 ноември насам. Те оставват с 16 точки в таблицата на 16-ото място. Тотнъм пък се намести в топ 4 на подреждането, след като измести Ман Сити.

В друга среща от Премиър Лийг днес следобед, тимът на Нюкасъл загуби визитата си на новака Лутън с 0:1. Единственото попадение в двубоя вкара Андрю Таунзънд в 25-ата минута. Така “свраките” останаха далеч от топ 4, след като имат 29 пункта, докато отборът на Тотнъм вече е с 36 точки.

В другите мачове Фулъм допусна изненадваща домакинска загуба от Бърнли с 0:2, а Борнемут вгорчи дебюта на Нуно Еспирито Санто начело на Нотингам, след като спечели визитата си на “Сити Граунд” с 3:2.