Барселона е аут от битката за халф на Евертън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунският гранд няма да се бори за подписа на Амаду Онана

Според информация на испанското издание SPORT, Амаду Онана вече не е обект на интерес от страна на Барселона. Каталунците обмисляха да подпишат с полузащитника на Евертън, който е цел на Манчестър Юнайтед, през тази година. Но от “Камп Ноу” вече изключиха възможността за трансфер на белгийския национал.

Амаду Онана е едно от най-ярките открития в състава на Евертън, откакто бе привлечен от тима на Лил през август 2022 г. Докато “карамелите” не се представят на висота през последните 18 месеца, 22-годишният играч става все по-силен. Освен това той се издигна на международната сцена и пазарната му стойност скочи до 50 милиона евро.

Онана се появи над 50 пъти за Евертън д момента, записвайки три гола и три асистенции. Прогресът на Онана не остана незабелязан, като привлече вниманието на много клубове от висок ранг от Европа. Белгиецът наскоро попадна и на радара на Барселона. Дори се твърдеше, че каталунците са фаворити за привличането му.

Според последните информации обаче става ясно, че Барса няма да се бори за подписа на Онана. Това трябва да дойде като стимул за Манчестър Юнайтед, който наскоро започна преговори за трансфер на халфа на Евертън.