Евертън може да върне Жозе Моуриньо във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В момента Специалния е начело на турския гранд Фенербахче

Португалският специалист и един от най-успешните мениджъри във футбола – Жозе Моуриньо, може сензационно да се завърне във Висшата лига на Англия. Въпреки че през лятото застана начело на турския гранд Фенербахче, като назначението му изненада мнозина, Моуриньо разглежда нови опции и е готов отново да работи на Острова.

Тимът на Евертън е проявил силен интерес да има Моуриньо за старши-треньор. „Карамелите“ са получили обратна връзка, че Жозе би работил на “Гудисън Парк”. Привличането му обаче няма как да стане толкова бързо, защото първо трябва да приключи продажбата на “карамелите”. Клубът бе закупен от американската компания The Friedkin Group и именно те искат Моуриньо да води отбора.

Бизнесменът Дан Фридкин купи 94% от акциите на клуба, като той държи и италианския Рома, където Жозе Моуриньо работи преди и постигна успехи на европейската сцена. Последните сезони са много слаби за Евертън и клубът едва успя да оцелее в Премиър Лийг. С пристигането на новите собственици има сериозни индикации, че ситуацията в клуба ще се промени.

Новите босове на английския тим вече са уведомили треньора Шон Дайш, че възнамеряват да му намерят заместник. Английските медии пишат, че до края на годината Жозе Моуриньо може да бъде новият треньор на Евертън, ако реши да напусне Фенербахче, за да се завърне във Висшата лига.