ЕВРО 2024 Победител – Кои са фаворитите да спечелят турнира?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Англия, Франция, Германия, Португалия и Испания са сред топ фаворитите да вдигнат европейската титла

Лятото ще бъде горещо не само заради температурите, а и заради предстоящото Европейско първенство 2024. От 14 юни в рамките на един месец в Германия ще се проведат европейските финали по футбол и ще се определи Евро 2024 победител. Кои са фаворитите в турнира – точно това ще разгледаме в този материал и ще анализираме шансовете на топ отборите на Стария континент да вдигнат европейската титла.

Англия е големият фаворит най-после да спечели голям трофей. “Трите лъва” не успяха да вдигнат купата от европейските финали преди 3 години, когато у дома на “Уембли” загубиха от дузпи срещу Италия. С талантлив отбор, включващ звезди като Хари Кейн, Джуд Белингам, Фил Фодън и много други, английският състав има реален шанс да спечели Евро 2024. Англия да стигне до финала изглежда като доста добра прогноза за турнира. Англичаните имат богата история на големи турнири и текущата им форма предполага, че могат да стигнат докрай.

Франция е другият голям фаворит да вдигне титлата на Евро 2024. Световните шампиони от 2018 г. могат да се похвалят с невероятно талантлив отбор, воден от футболисти като Килиан Мбапе и Антоан Гризман. Тяхната атакуваща мощ и тактическия гений на Дидие Дешан ще бъдат ключови за успеха. Те са почти непреодолим съперник за всеки отбор. Очаква се още от груповата фаза тимът на Франция да доминира и да бъде сред най-добрите и резултатни отбори на Евро 2024.

Евро 2024 победител е възможно да бъде и домакина Германия. Бундестимът ще има предимството да играе пред собствената си публика. Те също имат богата история на успехи в Европейски първенства. Техният млад и сплотен отбор може да изненада мнозина. Със смесица от опитни играчи като Мануел Нойер и Томас Мюлер и таланти като Джамал Мусиала и Флориан Вирц, отборът на Германия е балансиран и способен да се представя добре под напрежение.

Португалия е с по-скромни шансове да спечели Евро 2024. “Мореплавателите” имат силен и опитен отбор, включително живата легенда на футбола Кристиано Роналдо. аедно с него млади таланти като Жоао Феликс и Рафаел Леао, и лидер на терена като Бурно Фернандеш, Португалия има шансове за победа срещу всеки съперник. Тяхната дълбочина в атака и способност да поддържат високо темпо през целия мач ще водят до множество възможности за гол и успехи в турнира.

Испания е 3-кратен европейски шампион и претърпя смяна на поколенията, но въпреки това е силен състав и е сред топ 5 на фаворитите на букмейкърите за триумф на Евро 2024. Последният им успех в турнира бе преди 12 години, а в предходното издание стигнаха до 1/2-финалите. Настоящият им състав включва комбинация от опитни играчи и млади звезди като Педри и Нико Уилямс. Испания ще трябва да преодолее групата на смъртта, включваща Италия, Хърватия и Албания, след което ще може да започне да мисли за спечелването на Европейското 2024.

Настоящият европейски шампион Италия не влиза в турнира като един от топ фаворитите. С някои изненади в състава и колебливи изяви напоследък, селекцията на Лучано Спалети надали ще стигне отново до финал в турнира. Но все пак никой не бива да подценява Италия и те ще играят роля на европейските финали в Германия.