google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал изглежда ще се раздели с бразилския нападател през следващия летен трансферен прозорец

Тимът на Арсенал се справя добре с ранните предизвикателства на сезон 2024/25, но контузията на Габриел Мартинели предизвика дискусии относно дълбочината на отбора и потенциалното бъдеще на сънародника му Габриел Жезус.

Мениджърът на лондонския клуб Микел Артета трябва да е почувствал притеснение, след като излязоха новините, че Мартинели се е присъединил към Букайо Сака в лазарета поради контузия по време на международната пауза. Тъй като Арсенал позволи на Мартинели да се завърне в планирания час след срещата на Бразилия с Перу, те остават с надежда, че той все още може да играе за тима този уикенд. Въпреки това, ако той пропусне мача с Борнемут в събота, “артилеристите” имат няколко възможности, включително Габриел Жезус, който може да играе на позицията му.

Жезус демонстрира, че е поливалентен футболист и показа способността си да играе по крилата. Микел Артета може да обмисли да го използва на двата фланга срещу Борнемут. Въпреки това Рахийм Стърлинг изглежда по-вероятният кандидат да запълни празнината отляво, ако Мартинели не е на разположение.

Журналистът Чарлз Уотс пише в медията Caught Offside, че този сезон може да бъде последният за Жезус в Арсенал. Въпреки че е твърде рано да се правят окончателни твърдения, решението вероятно ще зависи от това дали подходящи оферти ще дойдат за него през следващото лято. Купен за 45 милиона паунда от Манчестър Сити, бразилският нападател до голяма степен не оправда очакванията. Ако Арсенал иска да издигне играта си на следващото ниво, те ще имат нужда от надежден голмайстор, който да води атаката им.