Григор: Помня колко неприятно ми беше, когато прекарвах вируса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Надявам се да няма повече положителни проби и да можем да се преборим с това"

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров разкри пред ВВС през какви трудности минават играчите преди началото на турнирите от новия сезон. За родния ни тенисист предстои участие на “Мъри Ривърс Оупън”, където ще бъде втори поставен в основната схема.

“Аз бях един от щастливците, на чийто полет нямаше заразен. Най-важното за нас е да продължаваме да се борим и да се възползваме от възможностите си всеки ден, трябва да се фокусираме върху всеки отделен ден. Надявам се да няма повече положителни проби и да можем да се преборим с това“, заяви хасковлията пред ВВС по време на изолацията си в Мелбърн.

„Някои играчи ще имат преимущество, защото могат да тренират всеки ден, а други – не. Всеки е различен и се аклиматизира към условията по различен начин, а тази година е по-различно и заради времето, в което се провежда турнира. Определено е неприятно за играчите, които трябва да се затворят в една стая за две седмици. Аз помня колко неприятно ми беше, когато прекарвах вируса. Всеки ще се справи по различен начин и се надявам скоро да преминем през тези трудности и да можем да сме по-позитивни.“

„Трудно ми е да кажа през какво преминават тези играчи под карантина. Това е лично, защото всички са различни, но се борим за едно и също нещо. Сега е различно изживяване и трудно за всеки. Виждам, че някои се стараят да извлекат максимума от ситуацията. Щом това премине, се надявам да можем вече да гледаме към по-приятни неща”, добавя българинът.