Грузия шокира Португалия и се класира за 1/8 финалите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Грузия победи „Мореплавателите“ 2-0 и записаха историческа първа победа.

Грузия се справи с резервите на Португалия водени от Кристиано Роналдо с 2-0 на Фелтинс Арена в Гелзенкирхен като постигнаха историческа първа победа на голям форум (Европейско или Световно първенство) и историческо класиране напред към елиминационната фаза на подобен турнир.

Суперзвездата на грузинците Хвича Кварацхелия вкара 5тия най-бърз гол на Европейски първенста като му трябваха само 2 минути за да даде преднина на своя отбор след асистенция от Жорж Микаутадзе.

След намесата на ВАР, Грузия получиха правото да бият дузпа и именно нападателят на Метц Жорж Микаутадзе пое отговорността и не сбърка, за да удвои преднината им в 57мата минута.

До края на мача те успяха да запазят победата и да постигнат историческата победа и класиране като трябва да отбележим, че Португалия си беше гарантирала първото място в групата и определено им липсваше мотивация като те ще играят срещу Словения, а Грузия ще се изправи срещу Испания.

В другия мач от групата Турция победи Чехия 2-1 с гол в добавеното време на мача като чехите играха с човек по-малко още от 20тата минута и въпреки че успяха веднъж да изравнят резултата след като се оказа догонващи през второто полувреме, все пак силите не им стигнаха за победа и класиране напред като завършиха последни с 1 точка.  Турция ще играе срещу Австрия.