Хаверц няма търпение да играе за Арсенал с любимия си номер на гърба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германският футболист ще е част от нападението на "артилеристите" и ще играе с номер 29

Германският национал Кай Хаверц ще подсили атаката на Арсенал за новия сезон. Футболистът преминава на “Емиратс” от друг лондонски клуб – Челси. В социалните мрежи изтече видео с интервю на германския футболист пред клубната телевизия на „топчиите“, така че трансферът на нападателя е сигурен.

Във въпросното видео Хаверц е облякъл екипа на Арсенал, като дори се вижда и номерът, с който той ще играе за новия си тим. Той ще носи №29 на гърба, с който се подвизаваше и в Челси.

Сделката между Арсенал и Челси за Хаверц ще бъде на стойност 65 15 млн. паунда, като трансферът ще бъде обявен, след като футболистът премине успешно медицински тестове. Футболистът направи коментар във видеото за избора на своя номер в Арсенал.

„С този номер на гърба играя от дълги години. Избрах си го, когато влязох в професионалния футбол в Германия, като винаги ми е носел късмет. Взех този номер, защото си го избирах, когато с брат ми играехме на видеоигри. За мен той е перфектният и нямам търпение да го облека върху червената фланелка отново“, казва Хаверц.

Кай Хаверц завърши сезон 2022/23 във Висшата лига със 7 попадения в 35 мача. Той ще се стреми да вкара поне двуцифрен брой голове за Арсенал през новата кампания.