Хеттрик на Левандовски върна Барселона към победите в Ла Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците победиха с 3:0 като гост Алавес

Барселона бързо забрави шокиращата загуба от Осасуна с 2:4 в предния кръг на Ла Лига и отново се откъсна на три точки пред Реал Мадрид на върха след като разби с 3:0 Алавес като гост. Героят за каталунците беше Роберт Левандовски, който вкара всички попадения в двубоя и покачи головата си сметка в испанския елит до 10 гола след само 9 кръга.

В 8-ата минута Рафиня центрира от свободен удар, а Роберт Левандовски с глава преодоля Антонио Сивера, откривайки резултата за Барселона.

В 22-ата минута Педри отне топката в собствената половина на терена и подаде на Рафиня, който тръгна на самостоятелен рейд. След като стигна до наказателното поле, той подаде към Левандовски, който безпогрешно насочи топката във вратата за 0:2.

Само две минути по-късно, Рафиня отново се понесе в атака, но този път вратарят Сивера успя да избие топката с крак. Секунди след това той отрази и опасен изстрел на Левандовски.

Полякът оформи своя хеттрик, след като получи подаване от Ерик Гарсия и с изстрел по земя преодоля Сивера, правейки резултата 0:3. В последната минута на първата част Теналия Науел центрира в наказателното поле, където Тони Мартинес с глава прати топката във вратата на Иняки Пеня, но попадението бе отменено заради засада след намеса на ВАР.

Домакините упражниха натиск върху Барселона в началото на втората част. В 50-ата минута Тони Мартинес имаше добър шанс да отбележи, но неговият удар срещна десния страничен стълб.