Холанд пак понесе Манчестър Сити на рамене за 1:0 над Саутхемптън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ранен гол на норвежеца изкачи "гражданите" на първото място във Висшата лига

Ерлинг Хааланд отбеляза единствения гол за победата на Манчестър Сити над Саутхемптън с 1:0. С тази победа шампионът на Англия излезе на върха в класирането на Висшата лига и удължи серията си без загуба в лигата. Пеп Гуардиола направи четири промени в състава, който победи Славия Прага с 5:0 в Шампионската лига, като Матеус Нунес получи първия си старт за сезона във Висшата лига, а Фил Фодън стартира за втори път.

Голът на Хааланд дойде още в петата минута, след като центриране от Нунес намери норвежкия нападател, който успя да отбележи покрай Аарон Рамсдейл, преодолявайки защитата на Ян Беднарек. Въпреки ранната преднина, Сити не създаде други сериозни опасности, а Саутхемптън се опита да стигне до изравнителен гол, но без успех.

Следващият мач на Манчестър Сити е срещу Тотнъм в турнира за Купата на Лигата, с надежда да продължи към четвъртфиналите, а след това ще приеме Борнемут в лигата. Саутхемптън, от своя страна, ще посрещне Стоук Сити за Купата на Лигата, преди да се изправи срещу Евертън на “Сейнт Мери” в следващия си двубой от Висшата лига.