Холанд счупи рекорд на Кристиано Роналдо в Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Норвежецът имаше нужда само от 23 мача, за да натрупа 20 гола в Шампионската лига

Ерлинг Холанд отново привлече вниманието на света с изключителното си представяне при победата на Манчестър Сити с 5:0 над Спарта Прага в мач от Шампионската лига. Впечатляващият му първи гол, отбелязан с акробатично изпълнение, беше главната тема на дискусиите след мача, но също така той подобри и рекордно постижение на Кристиано Роналдо от годините на португалеца в Реал Мадрид.

Стив МакМанаман определи попадението като „специално“, подчертавайки, че малко футболисти биха могли да направят подобен удар. „Не много хора могат да постигнат такъв страхотен гол“, коментира той.

Фил Фодън също не спести възхищението си, като призна, че той самият не би могъл да повтори изпълнението на Хааланд. Матеус Нунес допълни хвалбите, наричайки попадението „невероятно“ и заяви, че е привилегия да го видиш на живо.

Мениджърът на Сити, Пеп Гуардиола, направи интересна аналогия, сравнявайки Хааланд със Златан Ибрахимович заради акробатичните си умения и способността да създава „магически“ моменти, какъвто бе голът на стадион „Етихад“.

Статистическата агенция Opta Analyst информира, че Холанд е постигнал впечатляващото постижение да отбележи 20 гола за Манчестър Сити в Шампионската лига за едва 23 мача, надминавайки Кристиано Роналдо, който отбеляза същия брой голове за Реал Мадрид в 26 мача. Норвежецът вече е вторият най-бърз играч в историята на турнира, който вкарва 20 гола за един клуб, следвайки само Рууд ван Нистелрой, който го направи в 20 мача за Манчестър Юнайтед.