Илиев: Възхищавам се на баща ми, искам да стана по-добър от него
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"В началото всички казваха и пишеха, че играя заради баща ми", призна той.

Полузащитникът на Аполон Лимасол и българския национален отбор Илиан Илиев-младши сподели в интервю за клубното списание на своя тим, че се възхищава на своя баща, но разкри, че целта му е да стане по-добър от него.

Младокът утвърди името си в родния футбол с фланелката на Черно море, откъдето през летния трансферен прозорец акостира в редиците на Аполон.

“В кариерата си баща ми е играл за Левски, Бенфика и националния отбор на България. Той много ми е помагал в кариерата ми досега, винаги е бил до мен със съвети и напътствия”, заяви Илиев.

“За мен беше трудно, да, особено в Черно море. В началото всички казваха и пишеха, че играя заради баща ми. Заради това трябваше да работя още по-здраво и усърдно, за да докажа качествата си”, добави той.

“Той изисква много от мен и винаги има забележки. Спомням си, че веднъж на рождения му ден вкарах два гола и спечелихме, но след мача той намери неща, които съм можел да направя по-добре. Винаги съм се възхищавал на баща ми, целта ми е да стана по-добър от него”, каза още халфът.