В “българско” дерби Илиев-младши спря Костадинов за титлата в Кипър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кипър има нов шампион и той бе определен след "българското дерби" в шампионата между Аполон (Лимасол) и АПОЕЛ (Никозия)

АПОЕЛ (Никозия) с Георги Костадинов в своя състав допусна поражение с 2:3 от Аполон (Лимасол) в предпоследния 35-и кръг от кипърското първенство и по този начин се прости със шансовете си за шампионска титла на “Острова на Афродита” през настоящата кампания. За миналогодишните шампиони от Аполон стартира друг роден полузащитник – Илиан Илиев-младши, който дори и получи жълт картон в хода на срещата.

Ден по-рано водачите от Арис (Лимасол) надделяха минимално над Омония с 1:0 и събраха 74 точки, което ги прави недостижими на върха кръг преди края. АПОЕЛ остана на 2-ата позиция с 68, а в следващия кръг приема Арис. В срещата обаче ще се играе единствено за чест, тъй като и АПОЕЛ е сигурен за своето 2-о място.

АПОЕЛ удариха първи в 21-ата минута с гол на Георги Квилитая, който засече с глава центриране от ъглов удар на бразилеца Маркиньос, но въпреки преднината, играта на “жълто-сините” вървеше нервно. Аполон се възползва от това и изравни в 30-ата минута чрез Йоанис Питас. Пак той обърна хода на мача в 71-ата минута след контраатака, в която бяха останали двама срещу двама, а египтянинът Амр Варда покачи на 3:1 в 80-ата. Грузинецът Квилитая намали на 2:3 в 3-ата минута но добавеното време, но за повече нямаше време.

Илиан Илиев-младши бе в игра малко над час за домакините, след което бе заменен от норвежеца Ецац Хюсеин. Пет минути преди смяната си получи и жълт картон заради нарушение. Георги Костадинов пък остана на терена 73 минути, когато треньорът Владан Милоевич направи двойна смяна и заедно с българския халф бе заменен и бразилеца Маркиньос. Промяната обаче имаше обратен ефект и пет минути след нея домакините вкараха трети гол и решиха мача.