Испания отстрани Германия след гол в 119тата минута
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанците излъгаха домакина на Евро 2024 и го отстраниха.

Испания победи Германия с 2-1 след гол в 119тата минута на допълнителното време и си осигури класирането за полуфиналната фаза на Евро 2024, където ще се изправят срещу Франция или Португалия.

Тони Кроос фаулира Педри още в първата минута на двубоя като няколко минути по-късно халфът на Барселона беше принудително заменен от Дани Олмо. Германия имаха 4 точни удара през първото полувреме докато Испания отправиха 3 точни удара, но нито един от тези удари не можем да определим като чисто голово положение и логично резултатът остана непромен след първите 45 минути.

На полувремето, Нагелсман направи 2 смени като Сане и Джан напуснаха терена за сметка на Вирц и Андрих, а в противниковия лагер Льо Норман беше заменен от Начо.

Дани Олмо, който влезе принудително, се превърна в герой за „Ла Роха“ след като вкара първия гол в двубоя в 51тата минута след асистенция на Ламал.

След гола обаче, Германия доминираха и имаха чудести възможности да изравнят като Никлас Фюлкруг удари страничната греда, а минути по-късно, нападателят на Арсенал Кай Хаверц имаше шанс да прехвърли вратаря на Испания, който беше излязъл много напред, но шутът на немския футболист мина на сантиментри над горната греда.

Все пак немците стигнаха до изравнителен гол в 89тата минута когато Джошуа Кимих не остави шансове на испанския вратар със своя удар от наказателното поле.

В продълженията Кукуреа игра с ръка в наказателното поле като това беше очевидна дузпа, но Антъни Тейлър подмина ситуацията и ощети домакина на Евро 2024. Противно на логиката, Микел Мерино вкара с глава в 119тата минута с глава, за да осигурите победата на Испания.