Изглежда сигурно: Берое ще има нови собственици
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
С оставането на заралии в елита падна една от последните пречки за смяна на собствеността

Сделката по смяна на мажоритарния пакет акции в Берое е в ход. Американската мениджърска компания CRD Sport съвсем скоро ще поеме контрола върху старозагорския тим, като феновете на “зелено-белите” очакват по-добро бъдеще след слабия сезон 2022/23, в който тимът едвам се спаси от изпадане.

Силният човек в Берое ще бъде адвокатът по спортно право Данило Монти, който си партнира с Ернан Банато. Пследният нашумя у нас, защото представляваше бившия централен нападател на ЦСКА Жорди Кайседо. Портфолиото на компанията включва играчи на стойност 38 млн. долара. Основният им ресурс от играчи е в петия в света футболен пазар – Мексико.

Победата на Берое над Спортист Своге в баража за оцеляване в Първа лига улесни преговорите за смяната на собствеността на клуба, които се очаква да бъдат финализирани до няколко дни. Бъдещите собственици ще назначат чуждестранен треньор, като ще трябва да направят и мащабна селекция, тъй като Берое остава с 5-6 играчи от настоящия отбор, тъй като на останалите футболисти договорите изтичат.